WoW får ny huvudägare och nytt gaming-uppdrag

Camp Jarl går in som ny huvudägare i event- och brand experience-företaget WoW som därmed lämnar tidigare partnern Weareunited fd UMG. Camp Jarls vd och ägare, Peter Liljestrand, står bakom affären med ambitionen att öka den fysiska eventupplevelsen kring företagets satsning inom gaming för Esportal. För WoW innebär förvärvet ett nytt affärsområde och en flytt till Camp Jarls lokaler på Birger Jarlsgatan 9.


WoW är en kreativ brand experience byrå med expertis inom event, varumärkessamarbeten och nu även gaming och drivs sedan 2015 av vd Helene Fogelström. Företaget har till största del arbetat med B2B-upplevelser för framför allt fastighetsbolag, bank och finans samt logistik. Med nya, kompletterande  affärsområdet breddas nu erbjudandet inom upplevelseindustrin.

Först ut är nya kunden Esportal som är en del av Camp Jarl. WoWs uppdrag blir att skapa, producera och aktivera partnerskap för e-sportplattformens närvaro vid Svenska Paviljongen på Världsutställningen i Dubai 2020/21.

“Esportal är en av innehållsleverantörerna till Svenska Paviljongen i Dubai. Här ges vi otroliga möjligheter att visa upp Sverige med utgångspunkt från det svenska gaming-undret. Jag är väldigt nöjd och stolt över att kunna dra igång vårt nya partnerskap med WoW med en världsutställning”, säger Peter Liljestrand, vd och ägare Camp Jarl.

Med nya krafter från Camp Jarl får WoW extra fart och möjligheter att utveckla sina befintliga samarbeten och även välkomna nya. Samtidigt avsätts resurser till upplevelsebaserade partnerskap med bland annat Esportal.

“Vår nya storägare Camp Jarl ger oss möjligheten att vidareutvecklas i en bransch som kräver ständig nyfikenhet och kreativ höjd, men också resurser. Med vårt nya affärsområde tar vi nästa steg för att bli ännu bättre i hela vårt erbjudande”, säger Helene Fogelström, vd på WoW.

WoW är en förkortning på Way of Work Events AB. Idag arbetar de med ett brett nätverk av konsulter men planerar rekrytera fler talanger under 2020.

Camp Jarl drivs av Peter Liljestrand som har en bakgrund som TV-chef för Canal+. I det egna bolaget, som Liljestrand startade 2007, förvärvade han rättigheterna till Premier Leauge och NHL. Peter Liljestrand är genom Camp Jarl även delägare i Bumbee Labs, Dashl och tidigare nämnda Esportal samt står även bakom succéspelet Star Stable. Esportal förvärvade nyligen världens största gamingcenter Inferno Online.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helene Fogelström, vd WoW Events, 070 660 61 00.

Peter Liljestrand, Camp Jarl, 070 551 11 81.

För mer information om världsutställningen i Dubai www.expo2020.se.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla